Само за няколко години атрактивните екшън камери GoPro превърнаха компанията в един от най-харесваните и популярни брандове в индустрията. Нейните инженери нямат никакво намерение да спират дотук и вече работят над много нови и атрактивни проекти. Вероятно най-интересната концепция на GoPro е да създаде и представи на пазара собствен поколение дронове.

 

Последните данни в интернет, които бяха публикувани от ТheVerge ни разкриват повече детайли за амбициите на компанията в този интересен сегмент. Лично главният изпълнителен директор на GoPro, Ник Уудман потвърди желанието ѝ да навлезе в пазара на набиращите все по-голяма популярност дронове. В изявлението си също така той сподели, че първата подобна машина ще е достъпна за потребителите през първата половина на следващата година.

 

GoPro разработват куадкоптер, който Уудман определи като „върховният GoPro” аксесоар, но не пожела да разкрие повече детайли за визията и характеристиките му. Все пак се очаква първият дрон на компанията да се продава на пазара на цена, която е идентична със сегашните предложения на брандове като DJI, Parrot, 3D Robotics и др. Ще е интересно да разберем повече детайли за тази интересна машина, която ще позволи на GoPro да навлезе в изцяло нова пазарна ниша.