Skylake е името на шестото поколение процесори на Intel, която трябва да наследят Broadwell чиповете в портфолиото на технологичния гигант. Първоначалните планове на компанията предвиждаха да видим премиерата им на изложението Computex 2015, което ще се проведе през юни и веднага след това премиерата на първите устройства с тях на пазара. За съжалени се оказва, че ще трябва да се въоръжим с повече търпение, за да може м да купим джаджи от ново поколение със Skylake процесорите на Intel, съобщава DigitalTrends.

 

Intel са променили стратегията си и възнамеряват да демонстрират възможностите на десктоп машини с тази архитектура на IDF конференцията, стартираща на 15 август. Главният изпълнителен директор на компанията, Браян Кързанич също вече определи в свое изявление „втората половина на годината“ като предполагаемия срок, когато можем да очакваме първите устройства с Core M моделите от новата платформа. В същото време изтекли в интернет данни ни разкриват, че мобилните Skylake-U и десктоп Skylake S чиповете ще са достъпни през третото тримесечие.

 

Някои анализатори са на мнение, че това ще окаже влияние върху продажбите на лаптопи, ултрабуци и хибриди през годината, но не бива да забраяваме, че дотогава ще видим много нови продукти с Broadwell архитектура на пазара. По всичко личи, че джаджите със Skylake процесори могат да станат голям хит чак през есента и старта на учебната година. В заключение ще отбележим, че чиповете предлагат добро съчетание между бърза скорост на работа, ниска консумация на енергия и компактни размери.