Преди тринадесет години бе представен първият роман от изключително популярната поредица Хари Потър на Дж.К. Роулинг. Сега разбираме, че най-накрая всички седем фантастични новели вече са на разположение за потребителите и в електронен формат. В момента, обаче те могат да бъдат закупени единствено от сайтa Pottermore, който е достъпен тук, информира mashable.

 

Дигиталните книги са налични единствено на английски език, а впоследствие заглавията ще бъдат преведени още на фремски, немски, италиански и испански език. В момента страницата “Pottermore”, откъдето те могат да бъдат купени все още се намира в бета версия и се очакватя да бъде достъпна в пълната си функционалност от април 2012г. Романите за Хори Потър могат да бъдат изтеглени в EPUB и Amazon Kindle формати, а също и като аудио книги.

 

Информацията разкрива, че първите три новели от поредицата ще могат да бъдат купени за $8 и респективно $29 за аудио версиите им. Следващите четири романа са достъпни за $11,1, а ако искате да се възползвате от аудио формата можете да го нарправите за $52,7. Цялата колекция за Хари Потър в момента се предлага за $61,7, а аудио версията на поредицата може да бъде купена за $267,4.