МediaTek постоянно разширяват пазарния си дял в пазара на смартфони и компанията вече работи над няколко нови архитектури, с които да увеличи влиянието си в индустрията. Последните данни в интернет разкриват любопитни детайли за следващия мощен процесор на тайванския производител, който се казва MT6795. От Neowin също така публикуваха и видео клип, който демонстрира възможностите на една от уникалните му характеристики.

 

Новият MediaTek MT6795 е базиран на ARM big.LITTLE технологията и разполага с осем ядра, които имат работна честота от 2.2GHz. Компанията го определи като първата SoC архитектура в мобилната индустрия, която предлага възможността да записва Full HD видео със скорост от 1/16 кадъра. По този начин потребителите могат да редактират своите клипове, като забавят кадрите в тях със Slow Motion режим със 480fps.

 

Смартфоните с предстоящият процесор на MediaTek също така ще предложат допълнителни опции за персонализация на материалите в реално време. Важно е да отбележим, че с MT6795 запазва стратегията да компанията да използва във всеки един момент и осемте ядра, за да гарантира максималната производителност на архитектурата. Очаква се официалната премиера на първите мобилни устройства с бързия чип на MediaTek да се реализира до края на годината.