След дълго чакане Intel най-накрая представиха официално първите десктоп процесори от своето шесто поколение, което се казва Skylake. Двeте нови архитектури носят имената Core i7-6700K и Core i5-6600K и също така са оптимизирани за Intel Z170 чипсета на компанията, както и за предстоящия Intel 100 Series. Skylake  процесорите включват пълна поддръжка за DDR4 памет и имат четири ядра и работна честота достигаща до 4GHz, предаде microsoft-news.

 

Освен високата производителност новите чипове работят и с новата технология Thunderbolt 3, която предлага два пъти по-бърза скорост на работа от предходната версия. Архитектурите на Intel ще доведат до масовото навлизане на достъпни настолни компютри, които поддържат DirectX12 и оперират с платформата Windows 10. Компанията също така обеща да представи Skylake “K” SKU процесор за лаптопи което се очаква да се случи до края на настоящата година.

 

Новите Intel Core i7-6700K и Core i5-6600K процесори вече са достъпни за всички потребители като цената, на която могат да се купят е съответно €320 и €220. Можем само да се надяваме, че технологичния гигант ще представи по-бързо и останалите представители на новата си платформа. Комбинацията между Intel Skylake и Windows 10 е сигурна гаранция, че ще видим много атрактивни лаптопи и компютри с бърза скорост на работа и достъпна цена до края на 2015г.

 

Вижте процесорите Intel Skylake ще са с 15% по-бързи от Haswell