ZenWatch е името на първия умен часовник на компанията с Android Wear, чиято премиера видяхме на изложението IFA 2014 в началото на септември. Моделът е с правоъгълна форма и заоблени ъгли, като също така привлича внимание с металния си корпус и възможността да сменяте каишките му. Благодарение на VR-Zone разбираме повече детайли за премиерата на Asus ZenWatch на глобалния пазар.

 

Oказва се, че компанията възнамерява да стартира продажбите му през следващия месец, но в първите му седмици ще са достъпни само ограничени количества на умния часовник. Asus определено ще трябва да отстранят този проблем, ако искат да се конкурират успешно с другите популярни модели с Android Wear, особено през празничния сезон в края на годината. Припомняме ви също, че се очаква ZenWatch да може да се купи от потребителите за €199 след премиерата си на европейския пазар.

 

Техническите спецификации включват 1.63-инчов AMOLED дисплей с резолюция от 320х320 пиксела и Gorilla Glass 3 защитно стъкло и бърз Snapdragon 400 процесор на Qualcomm. Аsus ZenWatch осигурява защита срещу прах и вода, тъй като е IP55 сертифициран и ще се продава в сив и златен цвят. Остава да се въоръжим с още малко търпение преди да стартират официалните му продажби на европейския континент.