Lumia 930 е последният атрактивен смартфон, който Nokia официално представи преди броени дни. Устройството е  разработено като наследник на изключително популярния модел Lumia 920 и според официалните данни ще се продава за €430 преди местните данъци и такси. Сега от Vodafone Germany потвърдиха, че потребителите ще могат да се сдобият със смартфона от следващия месец, предаде WMPoweruser.

 

Смартфонът разполага с 5-инчов ClearBlack дисплей, който поддържа Full HD резолюция при плътност от 441ppi и е допълнен от Gorilla Glass 3 покритие. Компанията го е оборудвала с впечатляваща 20-мегапикселова камера, която има Carl Zeiss обектив, двойна LED светкавица и оптична стабилизация на изображенията. Lumia 930 работи с Windows Phone 8.1 OS и има 32GB вградена памет и 2GB RAM, а също и батерия, чиито капацитет е 2420mAh.

 

Nokia планират да доставят оранжева, зелена, бяла и черна версия на предстоящото си устройство в Европа. Трябва да отбележим също, че Lumia 930 се захранва от четириядрен 2,2GHz Snapdragon 800 процесор на Qualcomm и поддържа Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC и LTE. Ще е интересно да видим дали моделът може да се превърне в най-популярният представител на Lumia серията досега.