Sony и Microsoft продължават да водят ожесточена битка в опита си да привлекат вниманието на повече хора към своето последно поколение геймърски конзоли. Японският производител сега проведе интересен аукцион, в който продаде лимитирана версия на PlayStation 4, който има за цел да отбележи подобаващо навършването на 20 години от премиерата на първата версия на устройството. Любопитното е, че ексклузивното устройство е в сив цвят също както първият модел с логото PlayStation, предаде BusinessInsider.

 

Неизвестен засега фен на марката се съгласи да плати внушителната сума от €114 хил., за да може да се похвали, че притежава този уникален модел на компанията. Sony планират да произведат само 12 300 броя от лимитираната версия на популярната си конзола. Любопитното е, че всички пари генерирани от тази продажба ще бъдат дарени за благотворителната цели и специално за каузата Save the Children Japan.

 

Sony също така допълнийа, че всички средства набрани от кампанията ще бъдат дублирани ѝ от нея в опит да допринесе значително за реализирането на тази интересна идея. Анонимният собственик на лимитираната версия на конзолата също така може да се похвали, че тя носи номера 00001 и е модел, с който никой друг не би могъл да се похвали. Sony изпитват големи проблеми в индустрията в последните тримесечия, но ето, че това не пречи тя да търси начини да е съпричастна към големи благотворителни проекти, което е доста похвално.