Технологиите за 3D принтиране претърпяха невероятна еволюция през последната година, когато видяхме много иновативни и все по-достъпни модели на различни компании. Сега 3D Systems, Coca-Cola и Ekocycle привличат вниманието ни с новия си уникален проект в създаването на принтер с името Еkocycle Cube 3D. Самият модел може да отпечатва на площ от 6х6х6 инча с висока резолюция от 70 микрона, съобщава Pocket-Lint.

 

Все пак най-интересната му характеристика е, че може е в състояние са създава обекти от рециклирани материали. Касетите, с които работи устройството включват пластмасови бутилки за напитки и алуминиеви кенове, от които можем да отпечатаме нещата, които искаме. Компанията Cubify също така предлага $5 отстъпка за потребителите, които върнат своите касети след употреба.

 

Атрактивният принтер е създаден с идеята да промени изцяло представата ни за 3D технологиите и съвременните методи за рециклиране. Еkocycle Cube 3D ще разполага и с вграден сензорен дисплей, а продажбите му се очаква да стартират на цена от €885. При всички положения можем да кажем, че това е едно от най-иновативните устройства в този сегмент, което сме виждали досега.