Google разшириха значително броя на устройствата, които могат да работят с приложението Inbox by Gmail в последните месеци. В момента тя е достъпна за смартфоните с iOS и Android OS, като уеб версията работи единствено с браузъра Google Chrome. Компанията сега използва официалния си блог, за да ни информира, че заглавието вече е оптимизирано и за популярните таблети на пазара, съобщава TechRadar.

 

Другата интересна подробност е, че потребителите вече могат да се възползват от Inbox by Gmail и от други популярни браузъри като Mozilla Firefox и Safari. Важно е да знаете, че трябва да получите покана от приятел или да си поискате сами като пратите мейл на inbox@google.com, за да започнете да работите с приложението. Оптимизирането на Inbox by Gmail за по-големите дисплеи на таблетите и конкурентните браузъри е сигурна гаранция, че все повече потребители ще изпробват сами възможностите му.

 

На този етап единствено Internet Explorer не е съвместим с приложението, но вероятно на по-късен етап Google  ще го интегрира и към този браузър. В случай, че искате сами да тествате приложението вече можете да го изтеглите безплатно от Google Play и App Store. Ще е интересно да видим как сегашното решение ще се отрази на популярността на Inbox by Gmail сред потребителите по цял свят.