Бюджетният смартфон Nokia X е първият модел на компанията с Android OS и тя вече разработва негов наследник. Устройството е обект на множество спекулации през последните седмици и сега в интернет се появиха данни, които разкриват кога ще бъде премиерата му. Интересното е, че Nokia планира да го представи на официално събитие, което ще се проведе до края на месеца, съобщава TechRadar.

 

Според информацията конкретната дата е 23 юни, което означава че след по-малко от три седмици най-накрая ще видим новия бюджетен модел на компанията. Резултати от бенчмарк тестове вече ни разкриха какви спецификации ще отличават модела, който ще оперира с Аndroid 4.3 Jelly Bean OS. Дисплеят е с диагонал от 4,3 инча и ще поддържа резолюция от 800х480 пикксела и ще се захранва от двуядрен Snapdragon 200 процесор на Qualcomm с работна честота от 1,2GHz.

 

Графичният чип е Adreno 305 и е допълнен от 1GB RAM, а вградената памет достига до 4GB, но ще може да се увеличи допълнително с microSD памет карта. Основната камера е с 5-мегапикселова резолюция и се очаква Nokia X2 да има още един хардуерен бутон под дисплея. При всички положения цената ще е най-доброто предимство на устройството и това може да промени сериозно баланса на силите в бюджетния сегмент.