Изследователи от Hunch направиха проучване върху 700 хиляди потребители за различни въпроси свързани с техните лични качества и характер. Резултатите от проучването дадоха ясна представа за това как изглежда средностатистическия потребител на PC и този на Mac. Hunch представи отчетените данни под формата на информационна графика, публикувана в Mashable.com. 

 

Според проучването, средностатистическия потребител на PC (89 % от всички притежатели на компютри в света) е на възраст между 35-49 години, по-вероятно е да живее в покрайнините на града, облича се  по-често с неофициални дрехи, възприема себе си като част от обществото, не е достатъчно технически образован, предпочита Холивудски продукции и обилни ястия с предпочитание към месни продукти.

 

От друга страна, потребителите на Mac са обикновено младите на възраст 18-34 години, които са либерални граждани и 67% от тях са с висше образование. Те обичат да гледат на себе си като индивидуалисти, харесват модерното изкуство, дизайнерските облекла и 80% от тях са склонни към вегетарианство. Потребителите на Mac са добре информирани от техническа гледна точка, харесват независими филми и купони с приятели.