Galaxy J e новата серия атрактивни смартфони на Samsung, като досега видяхме премиерата на един модел от нея, но скоро тя ще бъде разширена с представянето на още три устройства. Техните имена са Galaxy J3, J5 и J7, като се разбираме и какви характеристики ще отличават последните два смартфона от тази гама на корейския гигант. Samsung Galaxy J5 е модел, който е фокусиран към средния ценови клас и ще е достъпен във версии с две SIM карти, предаде gsmarena.

 

Устройството има 5-инчов LCD дисплей с HD резолюция и се захранва от Snapdragon 410 процесор на Qualcomm, който е допълнен и от 1.5GB RAM. Вградената памет е 8GB, като смартфона ще поддържа Bluetooth 4.1, като батерията му ще е с мощност от 2600mAh. Дебелината на Galaxy J5 е 8.5 милиметра, като теглото е 149 грама и засега това са всички детайли, с които разполагаме за него.

 

В същото време Samsung Galaxy J7 ще предложи по-голям 5.5-инчов HD дисплей, осемядрен процесор, 1.5GB RAM и 3000mAh батерия. Устройството е с дебелина от 7.9 милиметра, но тежи 170 грама, като и двата модела ще имат 13МР и 5МР камери съответно в задната и предната част. Galaxy J5 и J7 ще дебютират на пазара в следващите месеци с Android 5.1 и TouchWiz интерфейса на Samsung.