Аpple ще представят нови версии на своята мобилна и десктоп операционна система на предстоящата конференция WWDC 2014. Taзгодишното събитие на компанията ще се проведе в Моscone West Center в Сан Франциско и започва на 2 юни. В момента тече усилена подготовка на съоръжението и от банерите, които работниците поставят разбираме интересни подробности за името, с което ще бъде представена новата Mac OS X 10.10, съобщава Mashable.

 

Рекламните материали включват големи постери с числото „8“, което е индикация за предстоящата премиера на iOS 8. Останалите банери имат огромен символ „Х“, който е поставен на фона на огромна скала, която е известна с името „Еl Captain” и е разположена в Yosemite National Park в Калифорния. Любопитното е, че Apple вече патентова търговски марки с името „Yosemite” и “El Cap”, заедно със “Sequoia”, “Sonoma”, “Ventura”, “Redwood”, “Big Sur”, “California”, „Моnterey” и „Grizzly”.

 

От Mashable са на мнение, че „El Cap“ звучи твърде неподходящо за име на новата десктоп операционна система на компанията. В същото време снимката на популярния национален парк в Калифорния на фона на големия „Х“ символ вероятно означава, че Apple ще кръстят платформата: „Yosemite“. Очаква се Mac OS X 10.10 да включва не само много нови функции, но и да предложи на потребителите изцяло различен дизайн.

 

В галерията можете да видите как изглежда самия банер: