Facebook изглежда като съвсем обикновен сайт, но той предлага много функции, които най-вероятно не използвате и крие тайни, които все още очакват да бъдат открити от вас. Не се отчайвайте, а разгледайте съветите на PC Mag.

 

Oт медията са съставили списък с 5 трика за Facebook, които трябва да използвате.

 

1. Заглушете нотификациите

Facebook има добро приложение за смартфони и таблети, но постоянните нотификации може да ви подлудят. За щастие, може да поемете контрола над известията си в Facebook приложението. Отворете го и отидете в настройките. Докоснете ‘Notifications’ и ще получите достъп до огромно разнообразие от неща, които можете да контролирате.

 

Може да избирате дали уведомленията да предизвикват вибрации на смартфона ви, LED светлини или стартиране на мелодия. Ако решите може да изберете те да се показват на заключен екран. Освен това може да определите точно за кои дейности – мнения, коментари, молби за приятелство и така нататък – да бъдете уведомявани. Или може просто да включите всички известията изцяло, ако искате мир и спокойствие.

 

2. Оставете празен коментар

Отидете на на някой пост и кликнете върху ‘Comment’ бутона. След това заддръжте натиснат бутона ‘ALT’ и въведете "0173". Имайте предвид, че ще трябва да въведете числата от цифровите клавиши в дясно на клавиатурата, а не от цифровия ред над буквите.

След като направите това ще се появи праазен коментар, но ако натиснете ‘Enter’, ще се появи празен коментар с името ви върху него.

 

3. Променете настройките за чат във Facebook

Функцията за чат във Facebook е хубава в случаите когато искаме да разговаряме с приятелите си в реално време, но не винаги имаме желание да говорим с някого. За щастие можете да направите себе си ‘недостъпен за чат‘ ако целта ви е да избегнете разговори. В долния десен ъгъл на Facebook, натиснете ‘Chat’. След това кликнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл на прозореца на чата и изберете ‘Advanced Settings’.Под ‘Turn off chat for only some friends’ въведете имената на приятелите, с които не искате да разговаряте и натиснете ‘Save’.

 

4. Редактирайте вашите мнения, ако сте направили грешка

Mожете да редактирате на компютъра svoite статуси след като вече сте ги публикували. Кликнете върху стрелката в горния десен ъгъл на поста, който искате да промените и изберете ‘Еdit’.

 

5. Погрижете се за сигурността си

Настройките за поверителност на Facebook се променяха много пъти през годините, но те винаги бяха трудни за разбиране или дори за намиране. Ето защо Facebook наскоро добави нов инстумент наречен ‘Privacy Checkup’. За да използвате Privacy Checkup, отидете на Facebook и кликнете върху иконата на катинар в горния десен ъгъл, a след това изберете Privacy Checkup и следвайте указанията.

 

Вижте още 20 любопитни факта за Facebook, които може би не знаете