Съвременните смартфони са привлекателни не само с изящния си външен вид, но и с множеството полезни функции, които ни предлагат.  За всички тези „спиращите дъха“ опции обаче, потребителите плащат цена – излагат на риск личните си данни.

 

Разбира се, това в никакъв случай не означава, че трябва да се лишим от магията на технологичните джаджи, за да се предпазим. Потребителите могат да направят много неща, за да ограничат възможността за евентуални злонамерени атаки. Една от тези стъпки включва избор на браузър, който е безопасен и сигурен, позволяващ анонимно сърфиране.

 

От CIO са съставили списък с 5 браузъра за Android гарантиращи сигурността ни. Разгледайте го и направете своя избор, преди това обаче може да погледнете тези 5 съвета за повече сигурност при работа с Android OS устройство и кои са най-добрите антивирусни приложения за Android ОS.

 

1. CM Secure Browser

CM Browser e лек, сигурен и бърз браузър. Освен хубавите анимации, вградени в браузъра и интуитивните операции, той също така предлага много възможности за подобряване на сигурността на потребителите. Например, можете да ограничите свалянето, напълно да забраните проследяването чрез бисквитките или да изключите автоматичното съхраняване на пароли. В допълнение, CM Browser осигурява функция за защита от зловреден софтуер.

 

2. Ghost Browser

Този браузър ви ограничава само до основните и най-важни функции за един браузър: можете да получите достъп до уеб сайтове и може да използвате табове, това е всичко. Няма други настройки, нима възможност за отметки, VPN, няма история, нищо. Това е и причината браузърът да е много лек (1.3 MB). За тези, които търсят браузър, който да ми осигури само най-важното Ghost Browser ще бъде мъдър избор за тях.

 

3. Private Browser

Единственото нещо, което може да прави Private Browser е да показва уеб страниците. Браузърът не съхранява данни, не предлага възможност за работа с табове и няма никакви настройки.

 

4. Javelin Incognito Browser

Един от водещите браузъри когато става дума за безопасно сърфиране е браузърът Javelin Incognito. Той ще ви очарова с модерния си дизайн и почти перфектен потребителски интерфейс, както и със сигурността и неприкосновеността на личния живот. Благодарение на страничните ленти в ляво и дясно, имате бърз достъп до всички режими на работа на приложенията, настройките и лентата на отметките. Освен това Javelin Incognito предлага и VPN прокси услуги, които за съжаление си имат такса $ 1,99 на месец.

 

5. Dolphin Zero

Целта на Dolphin Zero е фокусирана изцяло върху гарантиране на неприкосновеността на личния живот и анонимността на потребителите. Браузърът автоматично изтрива данните, като историята на сърфирането, кеш и паролите, които са записани на устройството. Режимът Incognito и Do Not Track са активирне по подразбиране, като по този начин браузърът не събира, съхранява, или споделя вашата история – входни данни, пароли, кеширани данни и файлове, уеб икони, адресна книга и информация за местоположението ви.