Светът отдавна не е бил завладяван силно и непреодолимо с някаква услуга или продукт на Apple, както това стана при излизането на iPhone в недалечното минало. Оттогава компанията неизменно води класациите за най-успешна IT компания благодарение на своите продукти.

 

Въпреки това, като че ли не сме ставали отново свидетели на голямо и разтърсващо появяване на нови нейни услуги или продукти. Затова и информацията на Mashable за новата музикална услуга Apple Music предизвиква очакван интерес.

 

И така, кои са тези 5 функции на Apple Music, за които е добре да знаете? Анализаторите от медията са успели да разберат някои допълнителни подробности  за това какво точно предлага новата услуга.

 

От опциите изброени по-долу ще научите всичко, което трябва да знаете за Apple Music, а именно, детайли за петте икони в долната част на приложението, които носят заглавията: For You, New, Radio, Connect и My Music. Ето какво трябва да знаем за всяка една от тях:

 

1. For You

Една от най-открояващите се характеристиките на Beats Music беше възможността потребителите да получават препоръки за музиката която харесват. Сега тази функция се пренася в Apple Music. След като си създадете профил, в таба ‘For You’ за вас ще се появи нова музика, предложения за албумите, които трябва да проверите и списък с плейлисти и станции. Музикалните препоръки ще са на разположение само за потребителите които ще изберат платената версия на Apple Music.

 

2. New

Табът New е посветен на музикални класации и откриването на най-новата музика. Можете да видите най-популярните песни, албуми и музикални клипове в iTunes и в Apple Music, но можете да видите и най-интересната нова музика, според екип от експерти подбран от Apple. Компанията е наела екип от музикални редактори в различни жанрове и тяхната цел е да ви препоръчат това, което е важно да се чуете според тях.

 

3. Radio

Мислете за тази секция в Apple Music като за iTunes Radio, но разбира се по-усъвършенствана. От тук ще може да слушате денонощно, седем дни в седмицата онлайн радио станцията Beats 1, която се излъчва на живо от три места по света – Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис – до 100 страни по целия свят. В зависимост от своите предпочитания, потребителите ще предлагат плейлисти и албуми, които да се излъчват по радио станцията. Изборът на песни ще се извършва от умни алгоритми и екип от експерти.

 

4. Connect

Преди почти пет години, Apple се опита да навлезе в света на социалните мрежи с Ping, но това се оказа катастрофа. Сега, компанията се опитва отново, но вече с Connect, като основната идея е да се свържат феновете с музикантите.

 

5. My Music

Чрез секцията ‘My Music’ може да обедините музикалните си колекции от iTunes и от Apple Music. Можете също така да търсите музика и да намирате други албуми от същите изпълнители които слушате и да ги добавяте към вашата голяма колекция. Разбира се, ще имате и опция за офлайн слушане на любимите си парчета. iTunes Match, услугата, която позволява на потребителите да слушат своята библиотека навсякъде чрез облака, също е включена в Apple Music, но за сега няма подробности как точно ще се осъществява интеграцията.