Много потребители откриха новите възможности, които хромбуците предлагат. Оказва се, че потребителите, които са отделили достатъчно време да изучат възможностите на хромбуците и опциите, които приложенията за тях предлагат, не намират причина да се отказват от това устройство и започват да го използват ежедневно в работата си.

 

Един хромбук може да се окаже наистина полезно и мощно устройство, което да ви върши повече работа дори от един стандартен ноутбук, стига да знаете как да го използвате. Ако не вярвате вижте информацията на анализаторите от PC World.

 

Те ще ни разкрият 5 неща които не сте знаели, че може да правите с един хромбук. Преди да видите кои са те обаче кликнете тук, за да видите защо хромбуците са подходящи за бизнес потребителите. Може също така да ви бъде от полза и информацията, която ще откриете в статията ‘Хромбуци срещу таблети - кое устройство е по-добро‘.

 

1. Да редактираме снимки с Adobe Photoshop

Използването на Photoshop обикновено изисква мощен и скъп компютър.  Но Adobe и Google наскоро обявиха, че ще предлагат браузър версия на Photoshop. Това означава, че Photoshop ще работи на Chrome OS и ще може да редактирате снимки на своя хромбук с програмата. Освен това Photoshop ще бъде интегриран с Google Drive, така че лесно да можем да следим и управляваме файловете си.

 

2. Да използваме Microsoft Office

Собствениците на хромбуци не разполагат с възможност да ползват пълната десктоп версията на Microsoft Office, но най-вероятно вие няма да имате нужда от всички тези функции. Вместо това трябва да знаете че Microsoft предлага напълно безплатна уеб-базирана версия на Office, наречена Office Online, включваща Word Online, Excel Online и PowerPoint Online. Microsoft дори е предоставила тези приложения в уеб магазина на Chrome. Тези уеб приложения не са само за потребителите на хромбуци разбира се. Потребителите на Windows също могат да използват Office Online, както и Linux потребителите.

 

3. Да стартираме почти всяко Android приложение

Google имат желание и работят върху това да предоставят възможност на потребителите всички Android приложения да работят на Chrome OS. Те наскоро пуснаха четири Android приложения за Chrome, но предприемчиви хакери намериха начини да  направят така че всеки Android приложения да работят  на хромбуци. Да, това означава, че сега можете да използвате Skype на хромбука си. Сега можете да използвате приложението ARChon Packager за да конвертирате бързо Android приложения, за да работят в Chrome.

 

4. Да работим офлайн

Въпреки че хромбуците са проектирани да работят с постоянна интернет връзка, много от Chrome OS приложенията – включително Gmail и Google Docs – ви позволяват да работите офлайн толкова дълго, колкото искате и след това когато възстановите интернет връзката, данните ви се синхронизират. Някои приложения имат вградена такава функция, а други изискват от вас да промените настройките или да инсталирате допълнителни разширения от магазина на Chrome.

 

5. Да използваме стандартна операционна система

Тази функция не е за начинаещите потребители, които си купуват хромбук привлечени от  простотата на работата с тези устройства. Ако преминете към режим на разработчик ще можете да получите пълен достъп до вътрешните функции на устройството си и можете да инсталирате Ubuntu заедно с вашата Chrome OS система. Ако решите може дори да инсталирате Steam за Linux и да играете игри, ако имате Intel-базиран модел хромбук.