Вече повече от десет години има анализатори, които постоянно твърдят, че настолният компютър е обречен. През последните месеци обаче става все по-ясно, че компютрите все още са ни нужни и скоро няма да се откажем от тях, колкото и добър смартфон да притежаваме.

 

Темата може и да изглежда като изчерпана за някои потребители, но според специалистите компютрите ще продължат да имат място в ежедневието ни, въпреки че това не е толкова очевидно при големия бум на мобилни устройства.

 

Въпросът е, че много хора не успяват да отключат безспорния потенциал, който техният компютър има и по тази причина от Tech Radar са решили да съставят списък с 5 неща, които не предполагате, че може да правите на компютъра.

 

1. Да инсталирате две операционни системи на един компютър

Това не само е напълно възможно да се направи, но и е много лесно. Разбира се, всички операционни системи трябва да бъдат съвместими с вашия хардуер и ще трябва да имате платени лицензи за всяка версия. Кликнете тук, за да разберете как може да инсталирате две операционни системи на един компютър

 

2. Да стартирате Android OS на компютър

Знаехте ли, че можете да стартирате приложения за Android и дори Android операционната система на сегашния си компютър? Intel се опитват да наложи ‘Dual OS’ компютрите. Това са устройства работещи с две платформи – Windows 8 и Android. Но не е нужно да си купувате нов компютър, за да разберете какво е усещането да се работи с такива машини. Кликнете тук, за да научите повече за тези 4 начина да стартирате Android OS на компютър.

 

3. Да превърнете компютъра си в безжичен хотспот

Много хора днес знаят как да използват смартфона или таблета си като безжичен хотспот, защото това е най-лесният начин за споделяне на интернет докато сте в движение, но знаете ли как да превърнете в безжичен хотспот Windows 7 или Windows 8.1 лаптопа си? Кликнете тук за да разберете как да превърнем лаптопа си в безжичен хотспот

 

4. Да контролирате своя интелигентен дом

Бъдещето принадлежи на така нареченият феномен ‘Internet of Things’ (‘Интернет на нещата’) и в някакъв момент, в не толкова далечното бъдеще всеки дом ще има някакъв вид автоматизация, за да живеем много по-лесно, отколкото преди.

 

5. Да принтирате всичко, от което имате нужда

За да правите това ще имате разбира се нужда от 3D принтер, но цените на тези устройства вече започнаха да падат, така че не е далеч бъдещето когато всеки ще може да ги притежава. Не би ли било чудесно да имате малка "фабрика" в собствения си дом. Разгледайте тези 4 невероятни неща, които могат да се принтират в 3D.