Какво е биткоин и заслужава ли си да се инвестира в тази валута? Колко калории се изгарят по време на каране на велосипед за един час? Как се готвят спагети? Без значение какъв въпрос имате, можете да намерите отговора му в интернет.

 

Въпреки, че много от нас си спомнят какъв беше живота преди интернет, малко от нас могат да си представят бъдещето без него. Затова и от Business Insider ни разказват за 5 начина, по които интернет направи живота ни по-добър.

 

Кликнете тук за да научите как може да намирате по-лесно информация в Интернет. Освен това може би ще искате да си припомните и какво търсихме най-често в Интернет през 2014г.

 

1. Възможност за финансиране на бизнеса ви

Притежаването на страхотна идея за нов бизнес е само половината от битката. Другата половина включва намирането на пари, чрез които тази велика идея да се превърне в реалност. За щастие, интернет направи финансирането много по-лесно начинание за хората които искат да стартират своя компания или да осъществят личните си проекти, благодарение на сайтове като Kickstarter и Indiegogo.

 

2. Възможност да научим нещо ново

Ако сте гладни за знания, интернет е най-доброто място да задоволите апетита си. Все повече и повече университети предлагат възможност за онлайн образование. Ако обаче не се целите толкова високо, може да намерите онлайн курс за почти всичко което се сетите – чужди езици, история на изкуството, уеб дизайн, физика, химия и така нататък. Интернет премахва бариерите и дава на хората, намиращи се в най-отдалечените части на света, достъп до знания, които те иначе не биха могли да придобият.

 

3. Постоянна връзка с близките ни

Благодарение на интернет е по-лесно от всякога да поддържате връзка с хората, които обичате и на които държите. Facebook е може би първото нещо за което се сещате когато някой спомене ‘интернет‘, но живота ни нямаше да е същият и без платформи като Skype или FaceTime. Интернет позволява на хората дори и да са на хиляди километри едни от други да се свързват и общуват по начин, който просто беше възможен до преди няколко десетилетия.

 

4. Грижа за здравето ни

До преди няколко години, когато се разболеехме трябваше да се обадим на личния си лекар за да ни прегледа и при нужда той ни насочваше към специалист. Днес, пациентите могат да получат медицинска помощ, да проучат каква информация има в мрежата за техните симптоми, дори да си направят самодиагностика и да си назначат лечение докато седят на бюрото си. Това разбира се, може и да е доста опасно, защото интернет не може да замени прегледа при лекар. Напоследък обаче все по-често се използват видео конферентни връзки с лекари, които могат да прегледат пациентите от разстояние и да преценят дали става въпрос за обикновена настинка или има симптоми на инсулт, което може да спаси живот. Освен това, чрез интернет лекарите си комуникират, учат се един от друг като си споделят медицинските познания и си сътрудничат за нови постижения.

 

5. Забавление

Независимо къде се намирате, ако имате надеждна интернет връзка вие няма да скучаете нито за миг. Може да гледате филми, да си чатите с приятели, да слушате музика, да следите какво се случва в социалните мрежи, да четете любимите си сайтове и разбира се,  да играете в мрежа.