Уведомленията, които пристигат на вашето Android или iOS устройство могат да станат толкова много, че да затруднят работата ви докато се опитвате да прочетете всички. По този начин нещата ще излязат извън контрол и ще дойде момент, в който светлината за уведомление просто няма да спре да мига и за миг.

 

За щастие има начин да промените нещата в своя полза, което ще ви помогне да се съсредоточите върху по-важните цели за деня. От PC World ще ни покажат 5 начина да променим нотификациите на смартфона си.

 

Кликнете тук за да  научите как да промените мелодията за уведомления на Android смартфон. А ако кликнете тук ще разберете как да персонализирате LED нотификациите на смартфона си.

 

1. Изключете светлината за уведомяване (Android)

Светлината за уведомяване на вашия Android телефон винаги мига? Има един лесен начин да я изключите ако това е вашето желание. За Lollipop докоснете Settings > Sound & notification, след това излючете опцията Pulse notification light.

 

2. Преместете уведомленията от специфични приложения извън Notification Center (iOS)

За щастие, има начин да изберете кои приложения да използват  Notification Center. Можете също така да определите колко сигнала от всяко приложение да се показват. За целта отидете в Settings > Notifications, след това превъртете надолу до Include list— този списък съдържа всички приложения, които изпращат уведомления към Notification Center. Може да кликнете върху всяко приложение и след това върху Show in Notification Center, и да изберете опция която ви устройва.

 

За да промените реда, в който се показват уведомленията за приложенията се върнете в началния екран на Notifications settings, докоснете ‘Sort by Time’, след това натиснете бутона ‘Edit’ в горния ъгъл на дисплея. Виждате ли тези малки дръжки непосредствено до наименованието на всяка "Included" приложение? Докоснете ги, задръжте и плъзнете ги, за да ги пренаредите. 

 

3. Priority режим - избор на сигнали (Android Lollipop)

Приоритетният режим (priority mode) е една изключително практична нова опция в Android Lollipop. Това е функция тип "не ме безпокойте" (do not disturb), но значително по-умна. С лекота можете да изберете кои приложения могат да ви безпокоят, дори и във въпросния режим, и дори можете да настроите времетраенето на този режим. По този начин се изклюва възможността да го забравите включен по невнимание.

 

Докоснете Settings > Sounds & Notifications, след това Interruptions. От тук може да изберете тези настройки, от които имате нужда в момента. Например, ако искате напомнянията за различни събития от календара ви да не ви безпокоят, изключете опцията ‘Events and reminders’.

 

4. Блокиране на всички уведомления (Android и iOS)

- За Lollipop Android: Докоснете Settings > Sound & Notification > App Notifications, изберете приложение, след това завъртете Block ключа.

- За iOS: Докоснете Settings > Notifications, докоснете приложение, завъртете ключа Allow Notifications.

 

5. VIP списък за имейли (iOS)

Aко имате iOS устройство, значи имате възможността да добавяте имейл контакти във VIP списък. По този начин няма да пропуснете важни съобщения от шефа си или други важни за вас имейли. Отворете приложението Mail, върнете се до основния Mailboxes екран (този, който изброява всички ваши пощенски кутии и акаунти), Сега потърсете VIP mailbox. Докоснете малката икона 'i' в дясно. Тук можете да видите списък с всички ваши важни имейл контакти. Докоснете ‘Add VIP’, за да добавите нови контакти или ‘Edit’, за да редактирате съществуващия лист. Сега докоснете ‘VIP Alerts’, за да отидете настройките, откъдето можете да решавате какво да се случва когато пристигне имейл от някой от списъка ви.