В днешната епоха на повсеместна глобализация, много приятели и роднини живеят разпръснати по целия свят и не могат както в миналото да прекарват повече време заедно.

 

Има много хора, които работят в чужбина и се срещат рядко с роднините си, а други пътуват толкова често, че за тях едва ли може да се каже, че живеят у дома си. С технологичния напредък обаче, близки помежду си хора които се намират в различни страни и дори континенти все още могат да бъдат заедно.

 

От Mashable ни информират, че има услуги, с чиято помощ близки приятели и роднини могат да си гарантират повече емоции в ежедневието, въпреки че общуването им е виртуално. Да, технологията може и да не е достатъчен заместител на реалния човек, но е идеалният начин да запълните празнотите.

 

1. Keepy

Keepy предлага един нестандартен начин семействата да запазват и споделят своите спомени. Използвайте приложението, за да правите снимки на рисунките, домашните или всичко друго свързано с детето ви и след това ги качете в профила си. Хората поканени във вашата Keepy мрежа (баби, дядовци, лели, чичовци, и така нататък) ще могат да реагират на всяко творчество на вашето дете като публикуват видео, в което коментират видяното.

 

2. Kindoma

Децата обожават приказките. Когато вашето дете или внуче иска приказка за лека нощ, но вие не можете да седнете до него в леглото му защото сте далеч, опитайте силата на Kindoma. Kindoma е едно вълшебно място където децата от всички възрасти могат да говорят и да играят заедно с любимите си хора.

 

3. WhatsApp 

WhatsApp приложението предоставя чат услуги за различни телефони и спестява пари от SMS съобщения. Освен това потребителите могат да създават групов чат и да изпращат неограничен брой снимки, видео и аудио. Не подценявайте и силата на Google Hangouts.

 

4. Tweekaboo и My Baby Book 

Tweekaboo и My Baby Book са услуги, които улесняват записването на основните етапи от живота на вашето бебе и споделянето им с баби и дядовци, лели и чичовци. Можете също така да превърнете тези моменти в албум ако желаете.

 

5. Red Stamp

Red Stamp е едно чудесно приложение, което ви позволява да качвате снимки и да ги превръщате в покани, календари, поздравителни картички и други.