Независимо дали искате да покажете на приятели снимките си от скорошно пътуване или просто искате да се завърнете назад във времето и да възбудите спомените си, няма да изпитате истинско удоволствие ако разглеждате снимките си на смартфона или на малкия екран на фотоапарата.

 

Така че защо да не се възползвате от големия екран на вашия телевизор? Това може да се постигне много лесно, а и най-вероятно вече имате всичко необходимо. Благодарение на информацията от анализаторите от PC Mag можем да научим 5 лесни начина да разглеждаме снимките си на телевизора.

 

Освен това, може би ще искате да разгледате и тези 17 съвета за професионални снимки. Това е добър начин да придобиете нови умения, за които не сте подозирали, че се научават толкова лесно. А ако имате време за губене непременно разгледайте и най-скъпите снимки на всички времена.

 

1. Използвайте смарт телевизора си

Ако имате смарт телевизор с интернет приложения, може да използвате приложение за разглеждане на снимки на вашия телевизор, за да получите достъп до изображенията които съхранявате в мрежата. За целта трябва да изберете App center на вашия телевизор - Samsung Smart TV, Vizio Internet Apps Plus, Panasonic Life+ Screen, LG Smart+ Web OS и така нататък. Всеки производител е избрал  уникално име за своята услуга. Стрийминг медия плейъри, като Roku Streaming Stick ($49), Google Chromecast ($29,99) и Amazon Fire TV Stick ($39,99) също имат приложения, които ви позволяват да разглеждате снимките си, съхранени в мрежата. За видео можете да използвате YouTube. Ако не искате непознати да гледат вашите видеоклипове, може да ги направите ‘лични‘, когато ги качите.

 

2. Свържете вашия смартфон чрез HDMI

Ако имате Android телефон от най-висок клас, закупен в рамките на последните две години, като например HTC One M8 (и HTC One M7), LG G3 (и LG G2), Samsung Galaxy Note 4 (и Galaxy Note 3) и Samsung Galaxy S5 (и Galaxy S4), телефонът ви може би има микро HDMI порт. В този случай, за да разглеждате снимките си на телевизора, трябва да свържете телефона към вашия телевизор с кабел.

 

3. Свържете вашия смартфон или таблет безжично

Ако сте си закупили телевизор или игрова конзола (Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 или Playstation 4) и смартфон през последните няколко години, те най-вероятно имат безжична технология, наречена DLNA. Ако вашият смартфон и телевизор са направени от един и същ производител, има вероятност двете устройства да са настроени на функцията screen mirroring. Това ще ви даде възможност да виждате това, което е на вашия смартфон на вашия телевизор. Ако вашите устройства са произведени от различни производители, ще трябва да ползвате DLNA (понякога се нарича Wi-Fi Direct) на вашия телевизор и да заредите DLNA приложение на вашия смартфон, като iMediaShare Personal (безплатно за iOS и Android). Тези, които имат Apple TV и iPhone или iPad, могат да използват функцията AirPlay.

 

4. Използвайте картата с памет на фотоапарата или смартфона си

Извадете картата с памет от фотоапарата или смартфона си и я сложете в четеца за SD карти на телевизора. Повечето модели телевизори с плосък панел имат четец за SD карти. За телефони, ще ви трябва адаптер като този на SanDisk ($1,70).

 

5. Използвайте USB кабел или флаш памет

Вземете USB кабела, който е бил в комплекта на фотоапарата ви и го използвайте, за да свържете фотоапарата към USB порта на вашия телевизор. Повечето телевизори с плосък панел, закупени през последните няколко години трябва да имат USB порт. Ако вашите снимки и видеоклипове се съхраняват на компютъра ви, можете да ги копирате върху USB флаш устройство и след това да го поставите в USB порта на вашия телевизор.