Оптимизацията за търсачки не е никак лесен процес. Но онези, които са търпеливи и упорити след време ще се радват на по-добри и дори челни места в търсачките, а това разбира се, означава привличане на много повече посетители към съответния сайт, който е оптимизиран за търсачки.

 

За да се изкачат до върха обаче, собствениците на сайтове трябва да предложат възможно най-доброто преживяване на своите посетители. Как може да стане това? От PC World предлагат на вниманието ни 5 полезни безплатни SEO инструмента, които със сигурност ще са ви от голяма полза.

 

Преди да видите кои са те кликнете тук, за да научите 7 тайни за постигане на най-добри резултати в търсачките. А ако кликнете тук ще научите 6 мита свързани с интернет търсачките.

 

1. Keyword Eye Basic

Изпитвате трудност в търсенето на подходящи ключови думи? Keyword Eye Basic е насреща. С негова помощ ще намерите най-добрите думи и освен това ще може да проучите какви думи използват вашите конкуренти.

 

2. Übersuggest

Übersuggest е безплатен инструмент за ключови думи, с който може веднага да получите хиляди идеи за ключови думи от реални потребителски заявки.

 

3. Anchor Text Over Optimization Tool

Anchor Text Over Optimization Tool е инструмент който се използва за идентифициране и анализиране на анхор текстовете. Ако установите, че те пречат на оптимизацията на вашия сайт, трябва да помислите за промяна на анхор текста на специфични линкове като се съсредоточите повече върху вашата марка или да премахнете линковете, които използват този конкретен текст.

 

4. Copyscape

За да си гарантирате, че вашето съдържание не съдържа никакво плагиатство, нещо което Google санкционират много сериозна, използвайте Copyscape. Поставете URL адреса на някоя страница и направете проверка.

 

5. Convert Word Documents to Clean HTML

Ако създавате вашето съдържание в Word или друг подобен софтуер, може да откриете, че когато го копирате на вашия сайт, форматирането не е такова каквото бихте искали. В тези случаи използвайте Convert Word Documents to Clean HTML за да си гарантирате, че качвате съдържанието си онлайн без грешки.