Maлцина от нас могат да си позволят пътуване до едно от най-екзотичните места на планетата ни, а именно Дубай. Въпреки това емирството постоянно ни изненадва със своите технологични решения, които спокойно могат да намерят приложение и в други градове по цял свят. Smart Palm е името на нов атрактивен проект, от който могат да се възползват жителите на Дубай, който е създаден от D-Idea Media, съобщава Gizmag.

 

Благодарение на него те могат да сърфират в интернет или да зареждат своите мобилни устройства, докато преминават под големи палмови дървета. Всяко едно съоръжение е с височина от 6.5 метра и се захранват от фотоволтаични панели с формата на листа, чиято обща площ е 13.8 квадратни метра. Създателите на соларните палми твърдят, че тяхната ефективност е 21%, което е напълно достатъчно да се генерира достатъчно енергия за захранването на всяка Smart Palm.

 

Интересните съоръжения осигуряват безплатен Wi-Fi на разстояние до 100 метра и също така имат по осем порта за зареждане на джаджите ни. Иновативните палми също така имат вградени камери,  които позволяват на потребителите да си правят селфи снимки. Очаква се също броя на Smart Palm инсталациите в Дубай да се увеличи до 103 в следващите месеци и ще е интересно да видим дали те няма да се появят и на европейския континент.

 

В галерията можете да видите още снимки: