Aнимираните GIF файлове представляват атрактивна възможност да изразим себе си, като не се ограничаваме единствено до една снимка. Оtto е името на нов интересен проект, който представлява компактна камера, която е разработена, за да създава именно такива файлове и да ги ъплоудва автоматично в смартфоните ни. Интересното устройство има въртяща се ръчка в горната част, с която започвате да снимате и връщате обратно, когато сте готови със своя GIF, информира Ubergizmo.

 

Основната идея на Otto e да направи създаването на подобни файлове в максимално лесен и забавен процес. Във вътрешността на устройството е разположен миниатюрния компютър Raspberry Pi, който има ARM11 процесор с тактова честота от 700MHz, 512МВ RAM и 4GB вградена памет. Otto разполага с 5-мегапикселов CMOS сензор, който е в състояние да записва Full HD видео с 30 кадъра в секунда.

 

Софтуерът, с който оперира камерата е с отворен код и позволява на всеки потребител сам да го променя, за да променя начина, по който работи с нея. Кадрите автоматично се синхронизират с мобилното приложение на Otto в GIF формат, като са предвидени и много допълнителни филтри. В момента устройството набира финансиране в уеб сайта Kickstarter, a създателите му се надяват да стартират продажбите на Otto на цена от около €145.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: