Очилата Oculus Rift са впечатляващо устройство, което иска да промени начина, по който взаимодействаме с мобилните си джаджи и да ускори навлизането на технологиите с добавена реалност на пазара. След купуването на компанията от Facebook интересът към този иновативен продукт се увеличи значително и много потребители нямат търпение да настъпи момента, в който ще могат да го купят на пазара. Атрактивната концепция на Oculus Rift и невероятните ресурси на Facebook са сигурна гаранция, че това устройство ще заслужава вниманието ни.

 

Последните данни публикувани в интернет от TheVerge  ни разкриват и кога най-накрая ще стартират продажбите на модела. Благодарение на тях разбираме, че Facebook и Oculus Rift смятат да открият предварителните доставки на очилата до края на настоящата година, а първите бройки от тях ще са достъпни за собствениците си през първите три месеца на 2016г. Компанията също така разкри, че ще сподели официално детайли за хардуера и последната версия на софтуера, с който работи устройството през следващата седмица.

 

Водещи технологични гиганти като Sony, Samsung и LG също демонстрираха прототипи на собствени очила с добавена реалност, които да се конкурират с Oculus Rift. Все пак много анализатори продължават да смятат, че сътрудничеството между Facebook и инженерите на компанията ще доведе до премиерата на най-усъвършенствания продукт в тази пазарна ниша. При всички положения ще е интересно да разберем какви спецификации и колко ще струват иновативните очила в Европа.