Windows 10 е обект на голямо внимание в последните дни и вниманието на цялата технологична индустрия е насочено към интерфейса и подобренията в новата платформа на Microsoft. Най-отличителните характеристики са включването на гласовата услуга Cortana, променения интерфейс на всички универсални приложения на компанията като Skype и Microsoft Office, а също и браузъра Spartan. Компанията сега използва официалния си блог, за да ни информира, че потребителите вече могат да изтеглят новия ъпдейт към Technical Preview версията на Windows 10, съобщава windowscentral.

 

Важно е да знаете, че ако искате да изпробвате сами възможностите ѝ e необходимо да сте част от Windows Insider програмата на Microsoft, за която може да се регистрирате от този линк. В случая става въпрос единствено за десктоп версията на операционната система, тъй като мобилния софтуер за смартфони и таблетите ще дебютира на по-късен етап от годината. Вероятно първите неща, които ще забележите след като инсталирате “ISO“ файла за персоналния асистент Cortan, а също и промененото Xbox приложение.

 

Ако сте свикнали да използвате Charms лентата в платформата е добре да знаете, че той вече е заменен от подобрения Action център. Благодарение на него получавате информация достъп до нотификации, настройвате клавиши за бърз достъп и менюто с настройките. Все още не е достъпен браузъра Spartan, както и оптимизираната за сензорните дисплеи версия на Microsoft Office, a aко искате да инсталирате Technical Preview версията на Windows 10 можете да го направите от този линк.