Днес вече едва ли има потребител, който да не се увлича по електронните книги. Те не се нуждаят от място в библиотеката ви, нито са обемисти и трудни за пренасяне когато сте на път.

 

Проблемът е, че те все още са по-скъпи, отколкото ни се иска, така че сигурно ще ви бъде интересно да научите за сайтовете, които предлагат безплатни електронни книги. Разгледайте селекцията на екипът на Digital.bg. Подбрали сме за вас 6 сайта, в които има изобилие от заглавия.

 

1. Сhitanka.info 

Това е един от най-популярните сайтове за електронни книги, в който може да търсите по азбучен ред, по автор или по творба. В една от секциите: речник, има възможност да проверите значението на думи, които не са ви познати. А ако искате да получите подробна информация за новите книги и инициативи, посетете форума.

 

2. Virtualnabiblioteka.com

Сайтът предлага отличен интерфейс и категории, по които лесно можете да откриете книгата, която ви интересува.

 

3. Readbg.com

Сайтът е прекрасен източник на безплатни електронни книги на български език. Той предлага лесна навигация и бързо откриване на интересни заглавия. Не се изисква регистрация за да ползвате сайта, но може да търсите само по автори, въпреки другите опции.

 

4. Вooksbg.org

Сайтът предлага добра навигация и възможност за намиране на това което търсите. Книгите са разпределени по категории, като всяка книга е придружена с описание, рейтинг и коментари. Сайтът изисква регистрация за някои от книгите, други може да изтеглите без да се регистрирате.

 

5. Detstvoto.net

Любимите книги от детството.

 

6. Liternet.bg

Tук ще намерите много поезия и художествена литература. Сайтът е изключително богат източник на заглавия, които са подредени в следните категории: художествена литература, култура и изкуствознание, хуманитарни и социални изследвания, фолклор и митология.

 

Вижте какво да изберете - четец за електронни книги или таблет