В днешно време все по-често се замисляме за сигурността си докато сърфираме в интернет. От PC World този път ще ни убедят в това да използваме еднократни имейл адреси.

 

Според анализаторите от медията един от най-добрите начини да избегнете спама в пощенската си кутия е да използвате имейл адрес за еднократна употреба в сайтове, които изискват електронен адрес при регистрация.

 

Кликнете тук, за да научите тези 8 лесни стъпки за защита на личните ни данни от Google. Не пропускайте и тези  8 практични съвета за това как да защитим данните си в облака.

И така предлагаме на вниманието ви 5 онлайн източника за еднократни имейл адреси.

 

1. Fake Mail Generator

Fake Mail Generator е лесна за използване услуга. Трябва само да въведете първата част на имейла в полето, след това изберете вашия домейн от падащото меню. След това натиснете "copy", за да копирате имейл адреса в клипборда. Когато пристигне нов имейл, той ще пристигне на същата страница. Страницата постоянно се освежава и търси нови имейли. Тази услуга не се нуждае от пренасочване към истинския ви адрес, или регистрация, затова е идеална за анонимни регистрации в други сайтове.

 

2. Throwaway Mail

С Throwaway Mail може да генерирате имейли за еднократна употреба, като нямате никакви възможности за персонализиране. Ако по някаква причина се нуждаем от нов адрес, просто кликнете върху линка “Generate new email address”. Когато пристигат писма, те ще се появяват на главната страница. Отново, не се извършва пренасочване и не се изисква регистрация.

 

3. MailDrop

При MailDrop просто трябва да въведете желаното от вас първа половина на имейл адреса в горния десен ъгъл, и ще бъдете отведени до вашата пощенска кутия. Там можете да изчакате имейлите ви да пристигнат. Добрата част тук е, че получавате линк към пощенската си кутия и може да се върнете към нея по-късно.

 

4. Temp Mail

Когато посетите Temp Mail вие ще получите автоматично имейл адрес. Но ако не ви харесва по някаква причина, можете да го смените с нещо друго. Просто се уверете, че завършва на @ flurred.com.

 

5. Easy Trash Mail

Easy Trash Mail ви дава възможност да изберете колко време да е валидна пощенската ви кутия като максималния срок е 1 месец.