Всяка година на 1-ви април, големите технологични компании започват да се надпреварват в това какви по-весели и по-забавни шеги да ни погодят. Разбира се, всичко е в духа на забавните лудории и вицове.

 

Някои обаче се задоволяват със забавни Photoshop трикове, докато други (като Google  например) правят добри видео клипове. Все пак, важното не е каква точно е шегата, а дали се харесва на потребителите.

 

И тъй като на деня на шегата (наричан „деня на шута“ в някои страни) не всички искат да четат за чужди шеги в интернет, сега е времето да се предложи нещо интересно, което вие можете да направите, за да не „умрете“ от скука.

 

Затова от Buzz Feed са решили да ни предложат една възможност да се забавляваме за сметка на свои близки или колеги.

 

1. Обърнете екрана на компютъра

Всичко, което трябва да направите е да натиснете CTRL + ALT + стрелката за надолу (същата комбинация, но със стрелката нагоре ще оправите нещата). За Mac, отворете System Preferences и кликнете на дисплея, като същевременно държите натиснати CTRL + Option. Ще се появи ново меню, наречено Rotation и ще можете да обърнете дисплея. Ще бъде интересно да наблюдавате първите реакции на някой нищо неподозиращ колега например.

 

2. Facebook бъркотия

Задайте Facebook статуса на този, с който искате да се пошегувате “only me (само за мен)” така никой няма да може да харесва неговите неща. Какво разочарование само!

 

3. Превърнете всички икони в … котки

За целта трябва само да посетите  iPhoneception от браузъра на смартфона на този, на който искате да погодите номер.

 

4. Номер с началния екран

Задайте като тапет на смартфона на този, на който ще погаждате номер скрийншот на неговия начален екран. Така той ще клика върху иконите, но нищо няма да се случва. Този номер може да бъде приложен и на таблет и компютър.

 

5. Блокирайте мишката

Трябва само да залепите листче отдолу на мишката. Ще мине време преди този, на който погаждате номер да се усети.

 

6. Заменете всички изображения на уеб страницата със снимки на Никълъс Кейдж

Забавно и много лесно за изпълнение. Нуждаете се само от това разширение за Chrome.

 

7. Да се ​​греши е човешко

Можете да направите така, че компютърът на ваш колега или приятел да се изключва всеки път когато той се опита да стартира дадена програма. За целта кликнете с десен бутон върху линка до някоя често използвана програма и редактирайте опцията „Properties“ със следния текст ‘%windir%system32shutdown.exe -r -t 00’. Може да стигнете и по-далеч като промените всички видове команди на даден компютър и да хвърлите в ужас ваш колега.Това може да стане с програмата NirCMD. С нейна помощ може да направите така, че всеки път когато някой се опита да си отвори имейла да се отваря CD устройството.

 

8. Променете гласа си 

Screaming Bee MorphVOX Junior е безплатно приложение, което може да промени вашия глас така, както вие искате. Можете дори да го трансформирате от мъжки в женски и обратно. Така може да се обадите на познати и те никога няма да ви познаят. Забавлявайте се!