Знаете ли, че чрез вашата имейл услуга можете да публикувате в социалните медии, да споделяте снимки, да изпращате SMS-и, да пишете блог и какво ли още не? Ако не вярвате че всичко това е възможно, не спирайте да четете.

 

Информацията на анализаторите от PC World за 8 неща, които не предполагате, че може да се направят с един имейл ще ви изненада. Не пропускайте да разберете и защо имейл услугата ще просъществува вечно.

 

Въпреки че тезата за „вечния имейл“ може да изглежда нереалистична за някои, истината е, че има достатъчно основания да смятаме, че тази услуга няма да изчезне, а точно обратното – ще продължи да увеличава диапазона си на действие.

 

1. Да актуализирате Facebook статуса си

Вие имате свой собствен таен Facebook имейл адрес. Можете да го намерите като отидете на страницата с настройките във Facebook профила си. Ще намерите „Post-by-email“ под раздела „Mobile“. Всички снимки и видео клипове, които изпращате на този имейл адрес ще се появят във Facebook профила ви. Имайте предвид, че по подразбиране те са публични и могат да се видят от всички.

 

2. Да поствате на Tumblr

Tumblr също предлага свой механизъм за постване чрез имейл. Имейлът, който ви е нужен ще откриете в страницата с настройките. От електронната си поща можете да създадете текст, снимка, връзка, цитат и чат съобщения, с етикети, ако е необходимо. Tumblr имат пълен набор от инструкции, на които може да се позовете.

 

3. Да изпращате SMS-и

Това е възможно благодарение на IFTTT. Възползвайте се ако сте без телефона си, а трябва да изпратите спешно SMS. 

 

4. Да запазвате в Evernote

Вашият личен адрес в Evernote може да го откриете на страницата с настройките на профила ви. Може да използвате този имейл, за да добавяте бележки към Evernote бележника си. Сюжетната линия на имейла става заглавие на бележката. Tук обаче може да ползвате хаштагове и символа @, за да изпратите бележката в конкретен бележник. Например, „Отчет за разходите @ пътуване # Испания“. Така вашата бележка ще бъде озаглавена ‘Отчет за разходите’, ще бъде поставена в бележника ви ‘Пътуване’ и ще бъде маркирана с ‘Испания’.

 

5. Да качвате снимки в Flickr

Вашият Flickr акаунт предлага уникален имейл адрес, на който може да изпращате вашите снимки и видеоклипове и те ще се покажат в Flickr профила ви почти мигновено. Адресът може да бъде намерен в Flickr, в страницата ви с настройките. Сюжетната линия на имейла става заглавие на снимката, докато тялото на имейла става нейно описание. Можете също така да укажете нивото на поверителност, например secret+public@photos.flickr.com и вашите снимки ще са видими за всички или secret+private@photos.flickr.com и вашите снимки остават само за вас.

 

6. Да добавите нещо към вашия списък със задачи

Remember The Milk е приложение за дневен график, което работи както в браузъра ви, така и на вашия смартфон. Вашият собствен индивидуален адрес, чрез който може да добавяте задачи чрез имейл може да бъде открит в ‘Settings’.

 

7. Да качвате файлове в Box

Едно от предимствата на Box пред добре познатата ни облачна услуга Dropbox е възможността да се качват файлове чрез имейл. За да го намерите, отидете до папката, която искате да качите, а след това изберете More, Properties и Email Options. Поставете отметка в квадратчето ‘Allow uploads to this folder via email’. Сега вече може да изпращате файлове на посочения адрес.

 

8. Да посвате в WordPress

Ако имате WordPress.com блог може да публикувате направо по електронната поща. Сюжетната линия на имейла става заглавие на поста, а тялото и прикачения файл с изображенията – основното съдържание на поста. Изберете ‘Dashboard’ и след това ‘My Blogs’ и се уверете, че ‘Post by Email’ е активиран под ‘Screen Options’.