Смартфоните и таблетите предлагат все по-атрактивни възможности за гейминг благодарение на големите си дисплеи и мощните си процесори. Ако и вие сте любител на игрите е добре да знаете, че едно от най-култовите заглавия от 90-те години на миналия век вече е достъпно за Android. Причината е, че компанията Square Enix вече публикува в Google Play оригиналната версия на Tomb Raider, съобщава AndroidPolice.

 

По този начин всички потребители, който има джаджа с Android 4.0 или по-висока версия на платформата ще могат да се потопят в екзотичния свят на Лара Крофт и нейните безбройни приключения. Класическата игра бе представена официално през 1996г. и се превърна в невероятен хит сред геймърите по цял свят. Square Enix представиха нейната iOS версия още преди почти две години, но ето, че Tomb Raider I най-накрая е оптимизирана и за устройствата с Android.

 

Собствениците им ще могат да се забавляват с всички нива на оригиналната версия, както и с две допълнителни, които бяха част от следващата версия на заглавието от 1998г. Трябва да отбележим също, че играта не е безплатна, но цената е доста символична и в България тя може да се изтегли за 2.64 лв. Aко не искате да губите време и да изпробвате сами възможностите на Tomb Raider I вече можете да я инсталирате от този линк.