Oблачната услуга OneDrive има важно значение за стратегията и присъствието на Microsoft в пазара на мобилни устройства. В опит да се конкурира успешно с други популярни предложения като Dropbox и Google Drive от компанията постоянно търсят нови начини да подобряват функционалността ѝ. От TheVerge сега ни информират, че в следващите няколко седмици ни очакват няколко интересни промени в OneDrive.

 

Благодарение на тях потребителите ще могат много по-лесно да управляват и редактират своите изображения между всичките си устройства. В момента можем лесно да ъплоудваме файлове от своите смартфони с водещите мобилни платформа в услугата, но Microsoft планират да ни предоставят още един допълнителен инструмент. Предстоящият ъпдейт ще позволи OneDrive автоматично да трансферира снимките от външни устройства като USB флашки, преносими твърди дискове, фотоапарати и други джаджи, които са свързани към компютъра ви.

 

След като те бъдат ъплоуднати в облачната услуга ще разполагате с опцията да ги подредите в нови албум, като можете да разглеждате самите кадри във FullScreen режим. Търсенето на файлове ще е по-лесно от всякога, тъй като OneDrive използва технологията на Bing, като услугата ще е в състояние сама да тагва изображенията в профилите ви. Идеята на компанията е да превърне облачната си услуга в най-лесния инструмент за достъп, редактиране, споделяне и откриване на изображения в интернет.