Технологията MHL вече е част от много мобилни устройства на пазара и сега от консорциума, който я разработва представиха последната ѝ версия, която предлага много повече възможности на своите потребители. Новият стандарт се казва SuperMHL и е придружен от собствен кабел, който да се конкурира с други популярни предложения като HDMI и DisplayPort. Благодарение на него потребителите могат да се трансферират файлове с висока скорост, като в същото време зареждат своя смартфон или таблет, предаде VentureBeat.

 

Конекторът ще е в състояние да възпроизвежда съдържание с 8K разделителна способност от 7860х4320 пиксела, което е два пъти повече от 4K моделите при скорост от 120 кадъра в секунда. SuperMHL също така е оптимизиран да работи с иновативни аудио технологии като Dolby Atmos или DTS-UHD и така да гарантира максимално качество на звука, в допълнение към внушителната картина. Новият конектор е съвместим с предишните три поколения и може да захранва устройства с мощност до 40W.

 

От своя страна това е напълно достатъчно, за да заредите таблета си от висок клас, докато гледате любимия си филм или видео. SuperMHL може да се свързва едновременно с до четири дисплея и ще ни позволи да контролираме телевизори, мобилни джаджи, Blu-ray плейъри и др. В заключение ще отбележим, че кабела е с по-малки размери от тези на HDMI конекторите, което се очертава като другото му предимство.