Бизнес потребителите продължават да имат голямо значение за глобалната стратегия на Microsoft, която напоследък влага все по-сериозни ресурси, за да разшири позициите си в пазара на смартфони и таблети. Популярни продукти на компанията като Office 365, OneDrive и Skype ни предлагат разнообразни възможности да бъдем максимално креативни в работата си. Всъщност това е  изключително важен сегмент за компанията и тя вече подготвя премиерата на нова услуга, която се казва Office Now, информира Neowin.

 

Припомняме ви, че преди три месеца Бил Гейтс в свое изявление намекна, че Microsoft разработват нов „персонален асистент“ и именно Office Now може да се окаже продукта, който той спомена в интервюто си. Приложението ще е достъпно и за трите големи мобилни платформи: Android, iOS и Windows Phone и ще ни помогне да организираме максимално бързо графика за работния ден. Office Now позволява лесно да планираме времето си си като насрочваме срещи и откриваме най-кратките маршрути до локациите, провеждаме конферентни разговори, управляваме имейлите си и др.

 

Потребителите ще получават и нотификации при промяна или забавяне на планираните срещи и ще включва поддръжка за гласовия асистент Cortana и инструменти, с които Office Now ще се конкурира директно с популярното приложение Evernote. Microsoft разработва и нова версия на приложението Revolve, която функционира едно временно като мениджър на контакти и дигитален календар, синхронизиращ данни в реално време от всичките ви мобилни устройства. Все още не знаем кога можем да очакваме премиерата на Office Now, но вероятно тя ще е обвързана с представянето на Windows 10 до края на лятото.