Още от първият поглед който хвърляме когато сме ги поставили един до друг LG G3 и LG G4, впечатление ни прави увеличеният размер на новия модел.

 

Това обаче не е постигнато за сметка на дисплей - и двата са с 5.5" диагонал. При G4 обаче долната част е черна, което визуално прави дисплея също да изглежда по-голям.

 

Размери

Ето какви са разликите в двата основни размера. Средно по 2.5мм в повече за G4. [146.3 x 74.6мм (G3) 148.9 x 76.1мм (G4)]. В най-издадената си точка новият флагман също е по-дебел с почти милиметър. [8.9мм (G3) 9.8мм (G4)].

 

lg_vs_lg_g4.still004_400

 

Защо казваме най-издадената. При G3 също имаше извивка на гърба, но тя е къде къде по-полегата, доколкото при G4 вече имаме форма наподобяваща лодка. Освен това скосяване, наблюдаваме подобно и в късите страни, защото както ще разберете в нашето ревю посветено на дисплея на LG G4, той е извит почти колкото на LG G Flex 2. Увеличението в дебелината е наложил и обектива на камерата, но него също ще разгледаме в отделно ревю.

 

Форма 

Ако гледаме удобството при държане и носене, заради въпросните извивания новият топ модел е осезаемо по-удобен. Той заема формата не само на дланта ни, но и тази на джоба в който го поставяме.

 

lg_vs_lg_g4.still007_400

 

Тук е момента да съпоставим и теглото на двете устройства. При положение, че батериите им са еднакви, то е почти реципрочно, с минимална разлика която можем да доловим само ако използваме кантар [149 (G3) 155гр (G4)]

 

Кожен смартфон 

Също както при G3 и при LG G4 задният капак е сваляем. Тук обаче се крие една от основните новости на флагмана. Ако преди имахме само един стил пластмасов корпус с различни цветове, то новият модел не само е получил релефна 3D текстура на пластмасовият си вариант, вече се предлага и с луксозен гръб от естествена кожа, която е устойчива на цапане и амортизация.

 

lg_vs_lg_g4.still006_400

 

Така както споменахме във встъшлението ни, LG печелят премиум потребители, които до този момент са използвали да речем смартфони като Vertu Signature или Aster. Луксозният вариант на G4 е с около 100лв по-скъп.

 

bentley-veru-signature-touch_400

 

Промяна има и в дизайна на камерата и бутоните за активация и регулация силата на звука. Нали знаете, че с тяхна помощ можете да правите и бързи скрийншоти. В текста по-долу ще намерите линк към видео в което го обясняваме подробно.

 

Вижте краткото видео в което обясняваме "Как да направим скрийншот с LG G4".

 

Тестовете ни показват, че при разговор бутоните на G4 са много по-удобни за натискане от тези при LG G3. Замисляли ли сте се, защо LG напоследък залагат именно на това нестандартно разпределение. Ето как държим най-често смартфона си при разговор. В повечето случаи при други марки курсорът за звука е горе, в дългите страни и при разговор неволно го натискаме.

 

lg_vs_lg_g4.still005_400

 

Следствие намаляваме силата на звънене или говорителя си. Тук подобен проблем не се наблюдава. Също, ако в разговора си искаме бързо да намалим или увеличим силата на звука, това става лесно само с леко преместване на показалеца ни.

 

lg_vs_lg_g4.still009_400

 

Периферията на двата смартфона е напълно еднаква. Същото можем да кажем за решетката на говорителя, прозореца на лазерният фокус и LED диодите на светкавицата. При тях е променена само формата.

 

Гледайте и нашето ревю посветено на извитият дисплей на флагмана LG G4. Там също ще научите нови и любопитни факти и интересни съпоставки с G3.