Аmazon е най-голямата търговска верига в интернет, като компанията постоянно обмисля възможността да навлиза в нови продуктови категории. Вече видяхме премиерата на смартфона FirePhone и последното поколение на таблетите KindleFire, a сега ставаме свидетели на най-новия хардуерен продукт на Amazon, който се казва Echo. Джаджата има цилиндрична форма и представлява Bluetooth високоговорител, който можем да закачаме на стената си, информира TechSpot.

 

В същото време, обаче устройството е оборудвано със седем микрофона, които са базирани на технологията Far-Field, които гарантират, че Amazon Echo може да ви чуе от всеки един ъгъл на стаята, в която се намирате. По този начин потребителите могат да използват гласови команди, за да сменят песните, да създават To-Do списъци, аларми, а също и да задават различни въпроси. Amazon Echo е продукт, който е създаден с идеята да ни е максимално полезен като ни предоставя прогноза за времето, прочита важните новини за нас и ни позволява лесно да откриваме информация в интернет.

 

Иновативната джаджа на компанията е оптимизирана за услугите Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio и TuneIn. Предвидена е дори опцията да контролирате работата на устройството, когато не сте в домовете си, благодарение на допълнително мобилно приложение Echo. Интересният модел може да бъде купен само, ако имате покана, като цената му се очаква да е приблизително €150.

 

В галерията можете да видите още снимки: