Компанията Eyefi разработи ново поколение SD памет карти, които са създадени специално да задоволят нуждите на любителите на фотографията. Новите устройства са част от серията mobiPRO и са най-бързите модели, които включват поддръжка за Wi-Fi създавани от нея досега. Въпросните карти на Eyefi също така са първите от нейното портфолио, които могат да се свързват към локални мрежи и включват поддръжка за RAW формата, предаде TheVerge.

 

Компанията ще продава първо 32GB версии на mobiPRO и те автоматично ще синхронизират вашите кадри между всичките мобилни устройства, с които разполагате. Eyefi също така изтъкнаха, че това е достатъчно капацитет да запазите в тях около 16 хил. снимки или еквивалента на 12 часа видео. Предвидена е и полезна опция да изпращате JPEG файлове директно на своя смартфон или таблет, където да ги разгледате или споделите с приятелите си.

 

В същото време можете бързо да изпратите техни версии в RAW формат директно на своята десктоп машина, за да ги редактирате и добавите ефекти към тях. Собствениците на новите SD карти на Eyefi ще получат и безплатно пространство в нейната облачна услуга за период от една година. Компанията е разработила и безплатни приложения за Android и iOS, като се очаква 32GB версии на модела да са достъпни за потребителите на цена от около €95.