Seagate е един от най-големите производители на твърди дискове в индустрията и ключов източник на иновации, които непрестанно подобряват скоростта на работа и капацитета им. Новото поколение модели на компанията са базирани на иновативна технология с името „Shingled Magnetic Recording“ (SMR), която се отличава с няколко предимства. Seagate са разработили усъвършенстван метод, с който да поставят повече памет модули на същото пространство във вътрешността на устройствата.

 

По този начин те увеличават драстично капацитета им, като в същото време запазват компактните им размери, а това е комбинация, която всички потребители търсят. Компанията определи ниската консумация на енергия и достъпната цена, като другите ключови предимства на новитe SMR твърди дискове на Seagate. Устройствата ще се продават и с допълнителна гаранция за период от три години, като първо ще дебютират модели с вградена памет от 8TB.

 

Иновативната технология, която компанията използва в създаването им позволява производствената цена на 1TB модул да е едва $0.03, което е доста впечатляващо. Seagate също така сподели, че скоростта за четене достига до 150МBps, работят с 5900 oборота в минута и имат 128МB Cache. В заключение ще отбележим, че времето за грешки достига до 800 хил. часа, а потребителите ще могат да купят 8TB хард дискове на компанията ще се продават за €210.