HP са един от най-големите производители на персонални компютри и лаптопи в индустрията, но и компания със сериозно присъствие в пазара на таблети. Нейните устройства се отличават с елегантен дизайн, който е лесно разпознаваем от потребителите и по традиция предлагат впечатляващо качество на звука. През последните няколко години НР неизменно залагаше на високоговорители на Beats Audio в своите популярни модели, предаде DigitalTrends.

 

Последните данни в интернет ни разкриват, че компанията възнамерява да спре да използва тази технология в бъдещите си продукти. Вместо това НР ще си партнира с Bang & Olufsen и ще заложи на нейни високоговорители в новите представители на гамите Envy, Spectre и Omen. Причината за промяната в стратегия на компанията е придобиването на Beats Audio от Apple, което я е принудило да намери друг партньор, който да гарантира високото аудио качество на следващото ѝ поколение таблети и лаптопи на пазара.

 

Сътрудничеството между HP и Bang & Olufsen е интересно решение, като първите им съвместни устройства ще се появят на пазара до края на пролетта. Трябва да отбележим също, че достъпните модели с бранда Pavilion вече ще са оборудани с B&О лого, което да информира потребителите за партньорството между двете компании. По всичко личи, обаче, че аудио качеството ще продължи да бъде една от най-отличителните черти на таблетите, лаптопите и компютрите с логото на НР.