Меrcedes-Benz планират да си сътрудничат с компанията Qualcomm в разработването на иновативна технология, която да подобри възможностите на нейните автомобили. Съвместните планове на двата бранда предвиждат бъдещите коли на германския гигант да предлагат на собствениците си опция за безжично зареждане. Въпросната технология също така ще е достъпна и за смартфоните и таблетите, които те използват в купето по време на път, предаде SlashGear.

 

Aвтомобилите на Mercedes-Benz също така ще разполагат и с нова инфотейнмънт система, която ще ги свързва постоянно към интернет. Qualcomm вече са сформирали специална дивизия, която се казва Automotive Solutions и има за цел да ускори финализирането на този общ проект. Компанията ще предостави на своя партньор специално поколение процесори с поддръжка за 3G и 4G мрежи, а също така ще предоставя и софтуерни ъпдейти, които да оптимизират работата им.

 

В същото време Mercedes-Benz вече потвърдиха, че заедно с BMW разработват високоефективна индуктивна намотка, която може да работи, дори като е покрита от плътен слой сняг. Сътрудничеството между иновативните технологии на двете компании е сигурна гаранция, че бъдещите автомобили ще бъдат по-функционални от всякога. Ще е интересно да проследим как ще продължи да се развива този интересен проект за в бъдеще и кога можем да видим първия им общ модел на пазара.