Intel продължават да инвестират много средства в разработването на своите миниатюрни компютри от гамата NUC. Сега в интернет изтекоха данни, разкриващи спецификациите на два нови модела, които ще се захранват от 14-нанометрови Braswell процесори. Въпросните устройства се отличават с ниска консумация на енергия, като пълните им имена са Intel NUC5CPYH и NUC5PPYH, информира ArsTechnica.

 

Първият от тях ще се захранва от двуядрен Celeron N3050 процесор с работна честота от 1.6GHz, която може да се увеличи с Turbo Boost технологията до 2.1GHz. Вторият мини компютър на Intel ще предложи още по-висока производителност, тъй като ще оперира с по-бърз четириядрен 1.6GHz Pentium N3700 чип. Моделите са оборудвани с два USB 3.0 порта отпред и същия брой в задната част, както и с VGA и HDMI 1.4a портове.

 

Опциите за свързване също така включват SD слот за карта, поддръжка за Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 2.5-инчови SATA III HDD или SSD твърди дискове. Според данните, с които разполагаме официалните им продажби се очаква да стартират до края на месеца, като повече търговски вериги ще ги предлагат на потребителите си през юли. Цената на по-евтиния нов мини компютър на компанията ще е €110, но все още не знаем колко ще струва по-бързият модел.

 

Вижте какво можем да правим с мини компютъра Intel Compute Stick