Екшън камерите на GoPro са най-продаваните устройства в тази пазарна ниша и компанията продължава да търси ефективни начини да подобри допълнително възможностите им. Сега тя официално потвърди, че се е съгласила да придобие официално иновативния бранд Kolor, чиято дейност е специализирана изцяло към технологиите за добавена реалност. Нейният уникален софтуер позволява снимки и клипове да се трансформират в интерактивни 360-градусови видео материали, предаде CNet.

 

GoPro не пожелаха да разкрият финансовите параметри на сделката, но можем да сме сигурни, че добавената реалност ще е едно от най-интересните подобрения, които ни очакват в новото поколение на популярните екшън камери. Придобиването на Kolor несъмнено ще позволи на потребителите да създават лесно панорамни клипове с висока разделителна способност. Трябва да отбележим също, че технологиите за добавена реалност са ниша, в която GoPro ще бъде изправена пред много сериозна конкуренция.

 

В последните две години Google влагат много средства, за да разработват подобна иновация и вече предлагат безплатен онлайн софтуер, който позволява да създавате сферични изображения към услугата Maps. Не бива да забравяме, че Facebook също имат подобни планове с уникалните очила с добавена реалност Oculus Rift и дори смятат да включат такова съдържание и в емисиите новини с профилите ни. Предстои да видим кога ще станем свидетели на първия продукт, който е плод на сътрудничеството между GoPro и Kolor.