Облачните услуги се радват на голяма популярност сред потребителите по цял свят, но много от тях предпочитат да използват преносими хард дискове, за да имат винаги достъп до колекцията си от мултимедийно съдържание. Компанията LaCie сега представи официално нова гама от издръжливи твърди дискове, които са разработени за онези от нас, които водят динамичен начин на живот. Най-интересната им характеристика е, че те осигуряват защита срещу прах и вода, но само като капаците на корпуса им са затворени, предаде SlashGear.

 

Максималната скорост за трансфер на информация достига до 387МВps, което означава, че можете да прехвърлите цели 100GB за по-малко от пет минути. Новите устройства на LaCie също така са оборудвани не само с USB 3.0 портове, но също и с Thunderbolt конектори, което е ѝ другото им предимство. Корпусът им е IP-54 сертифициран, което значи, че те могат да издържат изпускания от два метра и гарантират защита срещу удар и вибрация.

 

Всеки един хард диск на компанията е базиран на Private Public софтуера, както и на 256-битова технология за криптиране на данните. LaCie са разработили няколко различни версии, които предлагат до 1TB място за съхранение на файловете ни. Продажбите им се очаква да стартират до края на месеца, като цената им е доста висока и достига до €875.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: