Yahoo разкриха детайли за много интересна концепция, над която работят и е създадена, за да отстрани изцяло необходимостта да помним паролите за различните уеб сайтове в интернет. Компанията официално представи новата си услуга, която се казва On-Demand Passwords и ни позволява много лесно и сигурно да се логваме в своите профили. Благодарение на нея потребителите ще получават кратки кодове за достъп до Yahoo на мобилните си телефони, с които да влизат в акаунтите си, съобщава CNet.

 

Новата система на компанията може да се активира от Security Settings настройките в електронната ви поща, където ще видите опция “Turn On On-Demand Passwords”. Ако изберете тази функция следващия път, когато се опитвате да се логнете ще видите „Send My Password” бутон, вместо стандартното поле за въвеждане на паролата. Последната тъпка след като го изберете е да получите уникален код с четири цифри на своя смартфон, с който ще имате достъп до акаунта си.

 

От компанията са на мнение, че това е само първата стъпка, която постепенно ще доведе до прмемахването на паролите като метод за логване в онлайн услугите. Трябва да отбележим, че нотификациите на смартфона ви ще се появяват дори, ако дисплея му не е активиран. От своя страна това е полезно, но пък от друга, в случай, че го загубите рискувате друг човек да види вашия код, но засега това е единствения проблем на тази система.