Shazam вече разполага със нова функция, която позволява сканирането на QR кодове и изображения съдържащи логото на услугата. Според IDownloadBlog целта на тази новост е, чрез сканиране на кодовете или логата, да отключва допълнително съдържание, интерактивни подуслуги, специални оферти и други.

 

Потребителите на популярното приложение за идентифициране на песни ще видят, че на основния му екран има нова икона. С натискането й всеки може да изпробва новата услуга. Освен, че поддържа QR кодове, новата версия на услугата ни позволява да влизаме само с уеб адреса си. По този начин можем да сме сигурни, че всичко, което сме открили на телефона по-късно ще може да се разгледа дори в Мрежата, през уеб интерфейса на Shazam.

 

IDownloadBlog също споменават, че потребителите на приложението ще бъдат посрещнати от една доста персонализирана версия на Shazam. Сигурно вече знаете но услугата Shazam се използва от над сто милиона потребители по цял свят с цел намиране и идентифициране на медийно съдържание.