Имейл услугата Gmail е обект на множество подобрения в последните месеци, тъй като Google постоянно се опитват да оптимизират работата ѝ с допълнени функции. Teхнологичният гигант сега представи и новата Gmail 5.2 версия, която вече може да се инсталира на популярните смартфони и таблети с Android. Едно от първите подобрения, които ще забележите в приложението е променения дизайн на интеративните карти с контактите ни, предаде PCWorld.

 

За в бъдеще те ще ни показват и данни за последните разговори, чат сесиите и публикациите в Google+, както и допълнителни детайли за хората, с които комуникираме. Предвидена е и опция да добавяте линкове към социални мрежи и текстови бележки към контактите, както и да интегрираме Microsoft Exchange акаунтите си в Gmail. Компанията разработват и нова Unsubscribe функция, с която ще можем само с един клик да прекратим абонамента си към дадени сайтове и да спрем да получаваме досадни рекламни съобщения в профилите си.

 

Трябва да отбележим, че тя не е достъпна в настоящата версия на Gmail, но ще бъде интегрирана към нея на по-късен етап от годината. Услугата скоро ще ни предложи и актуализирана версия на Vacation Exchange, позволяваща да създадете предварително кратко съобщение, което автоматично ще се изпраща като отговор, ако някой ви прати мейл, докато сте на почивка. Ако искате да инсталирате сами новата версия на Gmail за най-популярната мобилна платформа вече можете да го направите от този линк.