Google Chrome е един от най-популярните и успешни продукти на компанията, който винаги е привличал потребителите с изчистения си интерфейс и бързата скорост на работа. Google обръщат сериозно внимание на функционалността на заглавието, но също така постоянно търсят начини, как да удължат живота на батерията на джаджите, които работят с него. Инженерите на компанията са разработили нова интересна функция, която да подобри представянето на браузъра, предаде Ubergizmo.

 

Благодарение на нея Chrome автоматично ще блокира Flash съдържанието в уеб сайтовете, за да увеличи не само скоростта, но и да пести батерията. По този начин заглавието ще паузира някои от анимациите в страниците,  които не са част от най-важното съдържание, за да ви покажат онези неща от него, които искате да видите. Ако потребителите решат да стартират даден видео клип, който е блокиран по подразбиране от Chrome могат само с един клик да го стартират.

 

Новата функция на Google е създадена предимно с идеята да позволи на собствениците на лаптопи да разполагат с повече време за сърфиране в интернет с едно зареждане. На този етап тя се намира в бета фаза на разработване и можем само да се надяваме, че скоро ще е достъпна за всички. Потребителите могат да очакват около 10-20% по-дълъг живот на батерията на своите устройства с новата функция за паузиране на определени Flash елементи в уеб сайтовете.