Samsung Galaxy S6 е елегантен смартфон, който разполага с 5.1-инчов QHD дисплей, осемядрен Exynox 7420 процесор с 3GB RAM и 16-мегапикселова камера с оптична стабилизация на изображенията. Един от малкото недостатъци на устройството е липсата на сменяема батерия, тъй като това е характеристика, на която много потребители обръщат сериозно внимание. Samsung вече работят над нова технология, която има потенциала да удължи двойно времето за работа с едно зареждане на мобилните устройства, предаде TechnoBuffalo.

 

Ключовата характеристика на техния метод е покриването на батерията им с графен, което успява да увеличи нейния капацитет с 1.5 до 1.8 пъти, в сравнение с настоящите модели на пазара. Samsung разполагат този иновативен материал, директно върху повърхността на силициев карбид, като това е съединение, което може да се комбинира с литиеви батерии. Корейският гигант се надава подобна технология да подобри не само възможностите на смартфоните и таблетите, но също на други устройства и дори електрически автомобили.

 

Инженерите на Samsung ще продължат да провеждат усилени тестове с тази интересна технология, за да подобрят допълнително възможностите ѝ. Графенът е впечатляващ материал, който тепърва ще има все по-силно присъствие в индустрията и не е случайно, че компанията е насочила вниманието си именно към него. Все пак трябва да отбележим, че ще са необходими още няколко години преди да видим първите джаджи, които са оборудвани с новата, уникална батерия на Samsung.

 

 

Вижте как батерия от вода може да издържи 14 дни с едно зареждане